Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pintér és Seszták a leggazdagabb a kormányban
  2014-06-06 08:25:40, péntek
 
  Pintér és Seszták a leggazdagabb a kormányban
2014, június 6 - 08:06


gazdag2Pintér Sándor belügy- és az offshore gyanúba keveredett Seszták Miklós leendő fejlesztési miniszter lesz a harmadik Orbán-kormány két legvagyonosabb tagja - derül ki a politikusok friss vagyonnyilatkozataiból, amelyekből az is tudható, hogy Lázár János az idén műtárgyat adott el, de több a tartozása, Varga Mihálynak pedig csökkent a megtakarítása. Papír szerint Orbánnak autója sincs.

A parlamenti honlapon péntekre virradó éjjel közzétett bevallások szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter vagyona nem változott az év eddigi részében: továbbra is két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát tüntette fel nyilatkozatában, értékesebb ingóságai között pedig antik bútorait említi.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár - péntek délelőtti kinevezése után már miniszter - ingatlanvagyona változatlan: felerészben tulajdonolt hódmezővásárhelyi háza mellett ezúttal is 11 szántót tüntetett fel. A 2013. december 31-i vagyoni állapotához képest ugyanakkor változás, hogy négymillió forinttal 46 millióra növelte kötvényei értékét. Életbiztosításának összege és törzsrészvénye továbbra is ugyanannyi, 6,8 millió, illetve 6 millió forint.

Készpénzt mostani bevallásában nem tüntetett fel a politikus, ellentétben a néhány hónappal ezelőttivel, amikor még 12,6 millió forint készpénze volt. Pénzintézeti számlakövetelése továbbra is kétmillió, pénzintézetekkel szembeni tartozása viszont ötmillióval csökkent: 37,5 millió forintról 32,5 millióra. Magánszemélyekkel szembeni tartozása ugyanakkor jelentősen nőtt: az eddigi, összesen 18 millió forintnyi családi kölcsön 27 millióra hízott.

Földbérleti díjból, illetve díjelőlegből, valamint osztalékból származó időszakos jövedelme ötmillió forint volt. Vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy Lázár János az idén műtárgyat értékesített 8,6 millió forintért.

Navracsics Tibor - aki az elmúlt négy évben közigazgatási és igazságügyi miniszter volt, a harmadik Orbán-kormányban pedig külgazdasági és külügyminiszter lesz - vagyona nem mutat változást: egy budakeszi 138 négyzetméteres lakóház felét tulajdonolja, és megvan a 2006-ban vett Renault-ja. Banki tartozása az év első harmadában mintegy 160 ezer forinttal lett kevesebb, jelenleg 7 millió 862 ezer forint.

Varga Mihály régi-új nemzetgazdasági miniszter ingatlanvagyona - két II. kerületi ingatlan és karcagi telkek - sem módosult, a tárcavezető azonban ezúttal már külön pontokban tüntette fel a budapesti ingatlanjaihoz tartozó garázsokat és tárolókat. Ezeket nem jelezte a január 31-én publikált bevallásában, de április 1-jén - a 2009-ben vett társasházi lakás esetében - kiegészítette velük nyilatkozatát.

Az 1,3 millió forintos életbiztosítása már nincs meg a miniszternek, és államkötvénye is harmadannyi, a korábbi mintegy 1,5 millió helyett 500 ezer forint értékű. Jelzáloghitele 400 ezer forinttal 7,9 millióra csökkent.

Seszták Miklós, aki péntektől Németh Lászlónét váltja a fejlesztési tárca élén, három kisvárdai ingatlanban tulajdonos, van egy XIII. kerületi lakása, egynek pedig - szintén e kerületben - felerészben haszonélvezője.

Az új kormánytag a vagyonos politikusok közé tartozik: 166 millió forintja van bankban, 4,5 millióval több, mint tavaly év végén. Ugyanakkor készpénze - egymillióval - 22 millióra, egyéb pénzkövetelése pedig - szintén egymillióval - 9 millió forintra csökkent. Banknak nem, csak magánszemélyeknek tartozik 9 millióval a korábbi 10 millió helyett.

Ügyvédként az év eleje óta - április 23-ig - bruttó 9 millió 279 ezer forintot keresett. Tavaly még választott bíróként is dolgozott, idén azonban ezt a tisztségét már nem gyakorolta. Seszták Miklós bevallásából emellett kiderül: tulajdonosa a kisvárdai Ramiris Autó Kft.-nek és 99,9 százalékban a Seszták és Társai Ügyvédi Irodának.

Pintér Sándor belügyminiszternek 24 ingatlana van az idén vett szurdokpüspöki és pásztói szántóval, legelővel és erdővel együtt. A tárcavezető őrzi 1995-ben örökölt Wartburgját. Forintban továbbra is mintegy 67,5 milliója, euróban 760 ezre, amerikai dollárban pedig 761 ezre van. Nyilatkozatából kiderült, még mindig nem adták meg neki a cégei eladásából származó, 2013-ban esedékes 500 millió forintos vételárrészletet, ahogyan a 610 millió forintnyi családi, baráti kölcsönt sem.

Az ő pénzintézettel szembeni tartozása is változatlan, 6,5 millió forint - derül ki a bevallásból, amely a kormányzati honlapon jelent meg, mivel ő nem képviselő.

Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások régi-új miniszterének vagyonában nem történt változás: még mindig egy XIII. kerületi lakást és három bükkszentkereszti ingatlant, továbbá 7 millió forint és 56 ezer euró megtakarítást ismertet. A miniszteri jövedelmén felül a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnökségéért járó havi 150 ezer forintot idén is jótékony célra ajánlotta fel, jelezte ugyanakkor: május 6-i hatállyal lemondott az NKA-elnöki tisztségért járó díjazásról.

Fazekas Sándor agrárminiszter vagyonnyilatkozatában egy pont sem változott: továbbra is Karcagon van családi háza és több szántója, emellett a Ferencvárosban lakása. A tárcavezetőnek Toyota Corollája van, megtakarítása pedig 1,4 millió forint.

Hende Csaba honvédelmi miniszternek több lett a bankban tartott pénze: 13,2 millióról 14,5 millióra nőtt. A tárcavezetőnek emellett megvan a II. kerületi 220 négyzetméteres és a szombathelyi 130 négyzetméteres lakása.

Mivel a harmadik Orbán-kormány tagjai közül Trócsányi László leendő igazságügy-miniszter nem országgyűlési képviselő - és eddig nem is volt miniszter -, neki csak később kell közzétennie vagyonbevallását. Az országgyűlési törvény kimondja: a képviselőknek a megbízatásukat követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

Vagyonnyilatkozata szerint Orbánnak kevesebb pénze lett...

Ugyanannyi ingatlana van, bankban lévő pénze viszont kevesebb lett Orbán Viktornak, mint tavaly év végén volt - ez derül ki a kormányfő, Fidesz-elnök csütörtök este közzétett vagyonnyilatkozatából.

A miniszterelnök honlapján elérhető nyilatkozat szerint Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen túlmenően a Fidesz elnöke bevallásában feltüntette 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5035 négyzetméternyi, közös tulajdonban lévő, belterületi földjeit - amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak -, valamint a tavaly vásárolt, szintén felcsúti házát.

Autója továbbra sincs a kormányfőnek. A házastársával, Lévai Anikóval közös számlán lévő pénz azonban csökkent legutóbbi, január 31-én közzétett - a 2013. december 31-i vagyoni helyzetet tükröző - nyilatkozata óta. Míg akkor 1 millió 354 ezer forintot szerepeltetett, a most nyilvánosságra hozott bevallásban már csak 781 ezret.

Banki tartozása továbbra is a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része, 9 millió forint, ami azt jelenti, hogy az idén eddig mintegy 360 ezer forinttal csökkent a tartozásuk.

Orbán Viktor jövedelmei között tünteti fel a Miniszterelnökségtől kapott, törvény szerinti javadalmazását és képviselői fizetését. A Fidesz-elnöki fizetését határozatlan ideig felfüggesztette.

MTI nyomán - alfahir.hu


http://alfahir.hu/pinter_es_sesztak_a_leggazdagabb_a_kormanyban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vagyonbevallását, vételárrészletet, számlakövetelése, pénzintézetekkel, életbiztosítása, ingatlanvagyona, balatonfenyvesi, nyilatkozatából, felfüggesztette, nemzetgazdasági, négyzetméternyi, nyilatkozatában, külügyminiszter, miniszterelnök, haszonélvezeti, törzsrészvénye, jelzáloghitele, szurdokpüspöki, pénzkövetelése, négyzetméteres, ingatlanjaihoz, haszonélvezője, pénzintézettel, tárcavezetőnek, megbízatásukat, szerepeltetett, legvagyonosabb, nyilvánosságra, javadalmazását, ferencvárosban, agrárminiszter, országgyűlési, megtakarítást, képviselőknek, közigazgatási, jelzáloghitel, offshore gyanúba, harmadik Orbán-kormány, politikusok friss, idén műtárgyat, parlamenti honlapon, balatonfenyvesi üdülő, néhány hónappal, elmúlt négy, harmadik Orbán-kormányban, 2006-ban vett, tárcavezető azonban, budapesti ingatlanjaihoz, január 31-én, 2009-ben vett, korábbi mintegy, fejlesztési tárca, Seszták Miklós, Lázár János, Varga Mihálynak, Semjén Zsolt, Lázár János Miniszterelnökséget, Navracsics Tibor, Varga Mihály, Németh Lászlónét, Ramiris Autó Kft, Társai Ügyvédi Irodának, Pintér Sándor, Balog Zoltánnak, Nemzeti Kulturális Alap, Fazekas Sándor, Toyota Corollája, Hende Csaba, Trócsányi László, Orbán Viktornak, Orbán Viktor, Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, Lévai Anikóval,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 19  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reggel van  Aki nem dolgozik, ne is egyék  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Elköszönt  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Facebookon kaptam  Png kutya  Akarat  Png férfi  Kaffka_Margit  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Esti kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reggel van  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Popper Péter szavai  Elköszönt  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy lelki imádság  Png rózsa csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Tavaszi kép  Makszim Gorkij gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Csak a fogyatkozás látható  Fekete István - Akác  Idő  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nevem  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ... 
Bejegyzés Címkék
offshore gyanúba, harmadik Orbán-kormány, politikusok friss, idén műtárgyat, parlamenti honlapon, balatonfenyvesi üdülő, néhány hónappal, elmúlt négy, harmadik Orbán-kormányban, 2006-ban vett, tárcavezető azonban, budapesti ingatlanjaihoz, január 31-én, 2009-ben vett, korábbi mintegy, fejlesztési tárca, vagyonos politikusok, kisvárdai Ramiris, idén vett, tárcavezető őrzi, cégei eladásából, kormányzati honlapon, emberi erőforrások, miniszteri jövedelmén, tárcavezetőnek Toyota, bankban tartott, tárcavezetőnek emellett, országgyűlési törvény, megbízatásukat követő, miniszterelnök honlapján, 2002-ben vásárolt, tavaly vásárolt, most nyilvánosságra, 2002-ben feleségével, idén eddig, vagyonbevallását, vételárrészletet, számlakövetelése, pénzintézetekkel, életbiztosítása, ingatlanvagyona, balatonfenyvesi, nyilatkozatából, felfüggesztette, nemzetgazdasági, négyzetméternyi, nyilatkozatában, külügyminiszter, miniszterelnök, haszonélvezeti, törzsrészvénye, jelzáloghitele, szurdokpüspöki, pénzkövetelése, négyzetméteres, ingatlanjaihoz, haszonélvezője, pénzintézettel, tárcavezetőnek, megbízatásukat, szerepeltetett, legvagyonosabb, nyilvánosságra, javadalmazását, ferencvárosban, agrárminiszter, országgyűlési, megtakarítást, képviselőknek, közigazgatási, jelzáloghitel, alapítványnak, házastársával, miniszterének, megtakarítása, államkötvénye, nyilatkozatát, kiegészítette, nyilatkozata, bevallásában, egymillióval, elnökségéért, leggazdagabb, határozatlan, pénzintézeti, miniszternek, szombathelyi, tulajdonolja, külgazdasági, díjelőlegből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.